Resonans - Testosteron

Det er fortsatt mange som snakker om ensemblet TRAKTORs elleville harselas med Niebelungens Ring i Resonans i juni 2015, der Wagners 23 timer lange operasyklus ble knadd til et 60 minutters familiedrama med hysteriske tenåringer og desillusjonerte fedre over middagshøyden. ”Et stykke samtidskunst på sitt aller beste. Det er nyskapende, morsomt, visuelt og musikalsk vakkert”, ”en nytelse av overraskelser og morsomme påfunn, gjennomført av særdeles dyktige folk i alle ledd” skrev OA blant annet om Ringen. Nå er TRAKTOR tilbake i Resonans med en helt ny kammeropera. Denne gangen er det mannen i eksistensiell krise som legges under lupen!
Hva skjer med mannen når kulemagen vokser, testosteronet er i fritt fall og selvrespekten tar ferie?

 

I skjæringspunktet mellom teater, stand-up og opera legger musikkensemblet Traktor mannsrollen under kniven. Lag for lag skreller de seg nådeløst innover. Hans forhold til kvinner, hans bunnløse tap, hans avskyelige svakheter, hans vakre drømmer.

For lengst der inne, der testosteronet fortsatt bruser og lever, er han ikke en middelaldrende mann med mage som skjuler manndommen. Lengst der inne er han en pistolero med krutt i nevene og beltet fullt av ammunisjon. En western-helt som fukter strupen med børst og nedlegger vakre saloon-piker. Lengst der inne er han Morgan Kane.

 

av Lars Erik Holter og Frank Havrøy

Musikk: Trond Lindheim

Med: Frank Havrøy og Traktor (Johannes Skyberg, Nora Hannisdal, Kristin Fyrand Mikkelsen, Gunnar Flagstad, John Ivar Knutzen og Elisabeth Maria Lopez Wulfsberg)

Regi: Lars Erik Holter 

 

Co-produksjon: Teater Innlandet, Ringsakeroperaen og Traktor

Støttet av: Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune

_
_
_