Moddi & Trondheimsolistene Quartet

12 forbudte sanger fra 12 forskjellige land. Dette er konseptet bak Pål Moddi Knutsen (29) sitt fjerde studioalbum, som kommer ut i september i år. På sitt forrige, spellemannsvinnende ”Kæm va du?”fra 2013, gransket Moddi egne røtter og kultur på vakre Senja. Denne gangen vender han blikket utover, vekk fra det trygge og hjemmekjære.

Til alle tider, og over hele verden, har musikk blitt forbudt, sensurert og forsøkt stoppet. Da Moddi ved en tilfeldighet oppdaget den uutgitte sangen om Eli Geva, den israelske offiseren som valgte å snu ryggen til krigen, bestemte han seg for å lete etter lignende historier.

Arbeidet med å lete etter forbudte sanger endte i en plate med musikk og tekster fra alle verdenshjørner, fra vietnamesisk opprørssang til mexicanske narkoballader, fra amerikansk sørstatsjazz til russisk punk, fra samiske myter til engelske poplåter. Mange av opphavsmennene bak sangene har blitt fordrevet eller sonet lange fengselsstraffer. Noen har sågar måttet bøte med livet, slik som chilenske Victor Jara eller den algeriske rebellen Matoub Lounes.

”Jeg vet det er en fattig trøst, men sangene deres lever videre. Dette albumet er et forsøk på å forstå budskapet til dem som ga alt for musikken.”

TrondheimSolistene:

Med høy internasjonal kvalitet og nyskapende kunstnerisk profil bidrar TRONDHEIMSOLISTENE til økt tilgjengelighet, oppmerksomhet og bevissthet rundt det kunstneriske uttrykk - kammermusikk. Orkestret har vakt stor oppsikt og høster anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt på grunn av dets høye kunstneriske kvalitet, i kombinasjon med ungdommelig friskhet og sprudlende, entusiastisk spilleglede. Stadig nye fruktbare samarbeidsprosjekt og konstellasjoner har tilfredsstilt både musikere og publikum, og orkestret har gjort seg bemerket med stor musikalsk fleksibilitet, fra barokk og romantisk repertoar til tango, jazz, folkemusikk, rock og forskjellig slags samtidsmusikk.

_
_
_