Grete Prytz Kittelsens emaljearbeider

Karianne Bjellås Gilje har lenge vært samler av Grete Prytz Kittelsens arbeider og har skrevet bok om henne. Hør henne fortelle om en av Skandinavias virkelig store designere, som ville ha fylt 100 år i 2017.

Grete Prytz Kittelsen (1917-2010) regnes som en av Nordens fremste formgivere, og hennes design har blitt solgt i stor skala både nasjonalt og internasjonalt. Bare på 1960-tallet ble det hvert år solgt rundt 150 000 eksemplarer av de kjente kasserollene hennes for emaljeverket Cathrineholm ved Halden. Som en av de første i Norge formgav hun også moderne, uformelle smykker i sølv og emalje uten dyre edelstener. Hun utviklet helt nye emaljefarger og en revolusjonerende teknikk der hun tegnet og freste i metallet – noe som ga unike mønstre og farger. 

Karianne Bjellås Gilje er dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo og har vært medforfatter av og redaktør for boka om Grete Prytz Kittelsen. Tirsdag 23. januar kommer hun til Gjøvik bibliotek og litteraturhus og forteller mer om dronningen av skandinavisk design.

Arrangementet er en del av foredragsserien «Fortsatt fint», om norsk etterkrigsdesign, og er støttet av Nasjonalbibliotekets arenamidler.

Billettpris: kroner 100.

_
_
_