Gjøvik Teater "Trost i taklampa"

Gjøvik Teater har gleden av å presentere Alf Prøysens klassiske "Trost i taklampa", med musikk av Finn Ludt, som St.Hans-spel på Eiktunet 23.-25.juni. "Trost i taklampa" er Prøysens eneste roman, og handler om de som flyttet fra bygda, og ikke minst de som kom tilbake. Her blir det dramatikk og forviklinger, i tillegg til mye humor, sang og musikk. Gjøvik Teater har valgt å sette opp musikkteater-versjonen av "Trosten", så du vil få høre sanger som bl.a "Blåklokkevikua", "Bære vent", "Blåklokkeleiken", "Den rotlause visa" og "Snekkersve-marsjen" (Snekkersvekara).

 Oppsetningen spilles med flotte naturlige kulisser og scenografi på Eiktunet, og Gjøvik Teater mønstrer et stort ensemble, med Kathrine Øygarden i hovedrollen som Gunvor Smikkstugun.

I andre roller møter vi bl.a: Kjell-Andrè Wiklund, Roy Strandbakke, Rune Sirirud Strandbakke, Jan Wehrmann, Elisabeth Aasheim, Morten Ringstad, Lisa Berg Stensrud, Tove Lundborg og Per Ibs Aagenæs ++++

Regi er ved Linda Slåttum.

Musikere: Jostein Størkersen (piano) og Kåre Dale (trekkspill)

Før premieren 23.juni blir det en liten introduksjon ved Viggo Sandvik. Viggo er Prøysen-entusiast og har selv spilt en av Snekkersvekara på «Det Norske Teater».

_
_
_