Gard Nilsens Acoustic Unity

Gjøvik Kultursenter og Tune Into-jazzklubb inviterer. Den spellemannsnominerte trioen Gard Nilssen´s Acoustic Unity ble startet i 2014 og har siden den gang sluppet fire plater og spilt 60 konserter i Europa, Asia og Amerika. Musikken er egenkomponert og moderne, med et høflig nikk til 60-tallets frijazz sound. Bandet blir omtalt som noe av det beste og friskeste som kommer ut av den skandinaviske jazzscenen om dagen.

Gard Nilssen-trommer

André Roligheten-saxofoner

Ingebrigt Håker Flaten – kontrabass (eksklusivt for denne turnéen) 

Bandet slapp plata "Firehouse" i 2015 til strålende kritikker i inn og utland og den triple liveboksen “Live In Europe” ble nettopp sluppet på det portugisiske plateselskapet Clean-Feed. I forbindelse med dette følger de opp med festivaljobber og turnering i Norge, Europa og USA. Bandet spiller kun egenkomponert musikk, med fokus på samspill, groove, energi, improvisasjon og øyeblikks-kunst, skrevet spesielt for disse tre musikerne. Trioen beveger seg inn i historien og tar eierskap i den, men nøyer seg ikke med det. Kraften i uttrykket og arrangementenes friske karakter tar musikken inn i vår tid. Gard Nilssen´s Acoustic Unity bruker speilet til å orientere seg fremover. 

Musikerne er blant de mest aktive og etterspurte på den norske og europeiske jazzscenen om dagen, og er ellers kjent fra band og artister som: Django Bates, Arild Andersen, Pat Metheny, Trondheim Jazzorkester, Amok Amor, Team Hegdal, Susanne Sundfør, sPacemoNkey, Albatrosh, Peter Evans, Fredrik Ljungkvist, Bushman´s Revenge, Rune Your Day og Enemy.

“This is one of the best releases I’ve heard this year and even in the last 2-3 years”-Free Jazz Collective (5/5 stars)

“Live in Europe provides an audacious excursion into creative music “-Mark Corroto (Allaboutjazz.com 4/5 stars)

“A group who really find a new way to open things up”-Dusty Groove (Chicago)

“The musicians who recorded it are outstanding and masterful avant-garde jazz improvisers”-Avantscena music blog

“Nilssen er nemlig så forbanna bra på alt han involverer seg i og så kjenner han ingen grenser, sjangre er ikke noe ord som brukes i Nilssens vokabular”-Tor Hammerø (Tor de Jazz) 

“Dette er musikk som hele verden vil ha glede av å høre”-Salt-Peanuts.eu om “Live In Europe” 

Billetter til Gard Nilsens Acoustic Unity

  1. Tor 4. okt kl 20:00 275 kr   FRISCENA Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_