1

Bokbad: Jessica Townsend

En av høstens store internasjonale overraskelser var australske Jessica Townsends debutbok, Ingenlund (Nevermoor). Debutanten har høstet strålende kritikker, og er blitt sammenlignet med selveste J.K. Rowling.

Morrigan Kråkh er et forbannet barn. Forbannelsen gjør at hun får skylden i alt som går galt rundt henne. I tillegg er det spådd at hun skal dø ved midnatt på den ellevte bursdagen sin. Mens Morrigan venter på sin skjebne, dukker det opp en merkelig mann ved navn Jupiter Nord. Med glefsende ulver av natt og tåke i hælene legger de på flukt.

Trygt fremme i den skjulte byen Ingenlund oppdager Morrigan at Jupiter Nord har valgt henne til sin aspirant og deltaker i konkurransen om en plass i Det Vunderlige Selskap. Morrigan må delta i fire vanskelige og farlige konkurranser mot hundrevis av andre barn, og taper hun må hun forlate byen og.. dø?


I forbindelse med Norsk litteraturfestival er Jessica i Norge, og vi er så heldige å få henne hit til Gjøvik 22. mai! Dette er en enestående sjanse til å møte forfatteren i Norge! Vi inviterer til samtale om Ingenlund ledet av Kirsti Vogt, som har oversatt boka til norsk. Det vil bli anledning til å stille forfatteren (og oversetteren!) spørsmål til slutt.

Gratis! Samtalen er på engelsk. Arrangementet er i samarbeid med Norsk litteraturfestival.

Kom gjerne innom og lån boka! Les mer om Ingenlund her:

https://www.vg.no/rampelys/bok/i/p6j5oW/harry-potter-hype-innfrir-bokanmeldelse-jessica-townsend-ingenlund-1-morrigans-forbannelse

https://www.nrk.no/kultur/bok/er-_ingenlund_-den-nye-_harry-potter__-1.14192223

http://oversetterforeningen.no/fra-nevermoor-til-ingenlund-eller-hvorfor-i-all-verden-oversette-navn/

 

Foto: Jessica Townsend © Emma Nayler 

Bokomslag: Vigmostad & Bjørke

_
_
_