Vedrørende offentlige tilskudd til arrangører og kulturinstitusjoner

Regjeringen og Innlandet fylkeskommune vil ikke kreve tilbake tilskudd til arrangementer som blir avlyst som følge av myndighetenes tiltak for å hindre spredning av Covid-19. Innlandet fylkeskommune foreslår også å utbetale vedtatte bevilgninger.

Mange arrangementer har blitt avlyst som følge av tiltakene regjeringen har lagt fram for å hindre ytterligere spredning av koronaviruset. Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja har derfor bedt Kulturdepartementet om å ikke kreve tilbake midler fra arrangører som har mottatt offentlige tilskudd og som nå ikke får gjennomført arrangementene. Randi Langøigjelten, kultursjef i Innlandet fylkeskommune, forteller at fylkeskommunen følger opp med å ikke kreve tilbakebetaling av midler som er brukt til å planlegge arrangementer som nå blir avlyst.


23. mars presenterte Innlandet fylkeskommune en tiltakspakke for næringslivet som blir behandlet i fylkesutvalget 31. mars. Les hele tiltakspakken her. For kultur har fylkeskommunen foreslått å utbetale alle vedtatte bevilgninger til arrangementer/tiltak som ikke blir gjennomført, og at 90 prosent av tilskuddet utbetales med en gang – ikke etter at rapport er mottatt. Videre er det foreslått at tilskudd for hele året blir utbetalt til institusjoner som står i fare for å få likviditetsproblemer på grunn av tapte billettinntekter/inntekter på aktiviteter, og at utbetalinger av driftstilskudd til museene blir forsert. Les egen sak om krisepakken fra fylkeskommunen her

Innspill til artikkelen? Kontakt oss her

Som følge av de nye nasjonale retningslinjene for å hindre smitte av koronaviruset blir Gjøvik Kultursenter stengt inntil videre og ingen forestillinger blir gjennomført.
_
_
_