Velkommen til Gjøvik Gård

- et samlingssted midt i Gjøvik.

Midt i Gjøvik sentrum ligger den vakre parken rundt Gjøvik gård. Alléer fra Rådshusplassen og Strandgata fører til tunet med Drengestua med koselig kafé, låven med utstillinger, lekeplass og Gjøvikhallen. Hovedbygningen fra 1810 er hovedattraksjonen, i sin tid bygget av Caspar Kauffeldt som grunnla Gjøvigs Glasværk.

Hver helg hele sommeren åpner Mjøsmuseet dørene for omvisninger inne i det vakre og originale interøret som forteller om livet i familien Mjøens tid (1861-1956). Mjøsmuseet tilbyr også omvisning etter avtale for grupper over 5 personer resten av uka i sommersesongen.

Utenom sesongen kan omvisning inne i Hovedbygningen på Gjøvik gård bestilles hos Mjøsmuseet på telefon 911 70 500.

Historie: Nedre Gjøvik har vært i glassverkseier Kauffeldt og senere familien Mjøen/Hansens eie fra 1804-1956. Alf Mjøen testamenterte eiendommen til Gjøvik kommune i 1952. Gjøvik gård ble fredet i 2008. Gjøvik gård eies av Gjøvik kommune og forvaltes av kommunen og Mjøsmuseet.

Drengestua
I drengestua finner du en kafé og galleri i trivelige lokaler. Kafeen rommer opptil 40 personer inne. Uteservering om sommeren. Galleriet leies ut til utstillinger hele året.

Gjøvikhallen
Gjøvikhallen er en konsertsal med plass til 350 personer (kan rigges til ca. 500-600 personer ved behov), som brukes også til seminarer, konferanser og øvingslokale.

Gjøvikhallen er opprinnelig bygget som fjøs (1910) og benyttet til hønseri.

Hovedbygningen
Hovedbygningen i empirestil er fra 1810. På omvisning i sommersesongen kan du bli kjent med glassverkshistorien, Caspar Kauffeldt og familien Mjøens vakre hjem. Grupper tas imot etter avtale. Hovedbygningen benyttes også til representasjon.

Låven og Apoteket
I stallen har Mjøsmuseet en hesteutstilling som passer fint for barn. Apoteket, som nå står i det gamle rulleboden, ble flyttet fra Apotekergården i Hunnsvegen i 1959. Og innenfor svalgangen står den hundre år gamle elektriske bilen «Ohio». I låvebygningen ligger Gjøvik gårds sjarmerende utedo - bevart med dekorering fra Mjøens tid.

Parken
Det flotte parkanlegget med historisk hage og friluftsscene er åpent for allmen ferdsel. Lekeplassen Frukthagen ligger bak Drengestua.

_
_
_