Drengestua

Kafé
Butikk
Galleri
Scene
Kunst
Håndverk
Bytte-bok-bibliotek

Drengestua driftes av Gjøvik frivilligsentral og Gjøvik kunst- og kulturskole

Drengestuas mål skal være å gi deltakere innen psykisk helse og deltakere med nedsatt funksjonsevne, meningsfylte og kreative oppgaver.

Virksomheten gir tilbud i husets kafé, butikk, formingsgrupper, musikk- og kunstgrupper.

På Drengestua deltar ukentlig et 50-talls personer. 
Gruppene ivaretas av et personale med kunstnerisk og/eller med kulturfaglig, pedagogisk utdannelse. Det er knyttet personale med kompetanse innen psykisk helse opp mot huset.

Arbeidet er delt inn med kafé og butikk. Formingsgruppene. Atelier med kunstgruppene. Drengestua galleri. Åpne månedlige konserter i huset (spill-for-hatten eller billett).

 

Drengestua kafé og butikk på Gjøvik Gård – en perle midt i Gjøvik sentrum

Hele Drengestua er et kulturaktivitetshus som driftes av Gjøvik frivilligsentral og Gjøvik kunst- og kulturskole. Huset gir et tilrettelagt kunst-, kultur- og fritidstilbud til personer som har utfordringer med sin psykiske helse og trenger å fylle noe av dagen sin med aktiviteter. Huset har kunstgrupper, musikkgrupper, glass- og formingsgrupper, galleri, kafé og butikk hvor det selges varer som er produsert i Drengestua. Noen av varene er produsert i Stampevegen Produksjon & Service.

I huset jobber det både faste ansatte og vikarer, støttekontakter og deltakere av tiltaket. Det er ikke alltid lett for våre kunder og gjester å se forskjellen på hvem som er hvem av oss, heldigvis! Det kan faktisk være hvem som helst som rammes av nedsatt psykisk helse.

For kafèen betyr det, at vi kanskje har litt mindre på menyen enn andre steder. Det kan hende vi bruker litt lenger tid i kassen eller på kjøkkenet. Men, så har vi også en helt unik atmosfære og sjarm i vår genuine Drengestue, som du ikke finner så mange andre steder.

Vi ber om forståelse fra deg, kjære kunde, at vi er en kafè og butikk som ikke er som andre kafèer og butikker, og tar ting med et smil om ting tar litt tid!

Kontaktperson Siv Skjelstad

E-post siv.skjelstad@gjovik.kommune.no

Telefon 61 18 99 81/ 905 77 455

Telefon Drengestua kafé 905 77 455

Telefon Drengestua butikk 61 18 99 75

 

 

 

Formingsgruppene og Drengestua butikk

Husets formingsgrupper i 1. etg lager mye spennende og forskyner bl.a. Drengestua butikk med flotte varer. I glass lages det engler, hjerter, fat, bilder, lysholdere og smykker. Ulike håndarbeidsteknikker blir benyttet i gruppene. Vi har et godt utvalg av store og små gaver, til alle anledninger. Interiørprodukter, bilder og kort. 

Kontaktpersoner Siv Skjelstad

E-post siv.skjelstad@gjovik.kommune.no

Telefon 61 18 99 81/ 905 77 455

Mona Enger E-post mona.enger@gjovik.kommune.no

Eva Røste E-post eva_katta@hotmail.com

Mette Stensrud E-post mette.ms@online.no

Ann Margrethe «Maggi» Jøstne

E-post margrethejostne@yahoo.no

 

 

Musikkgrupper i Drengestua

Våre ensembler spiller på husets egne arrangementer, som f.eks. «Drengestua By Night» og de åpne lørdagskonsertene. Andre spillesteder - Pascalfestivalen www.pascalnorge.no

Kontaktperson Vidar Sundbakken

E-post vidar.sundbakken@gjovik.kommune.no

For full oversikt over vårt tilrettelagte musikk,- kunst- og kulturtilbud – gå inn på www.gjovikkunst-ogkulturskole.com

 

«Toner i Drengestua» - lørdagskonsertene

Det arrangeres åpne lørdagskonserter i Drengestua vår- og høsthalvåret - en gang i måneden. Tidspunktet er alltid kl 13:00. Konsertene holdes primært i galleriets kaférom i 2. etg. Dette er «byens minste scene» med plass til ca 50. Vi har piano og sanganlegg til disp. I sommermånedene arrangeres «Toner fra Tunet» ute i regi av Mjøsmuseet og Gjøvik Gårds Venneforening.

Bookingansvarlig for lørdagskonsertene i Drengestua Ola Narten Svendsen

E-post ola-narten.svendsen@gjovik.kommune.no

Telefon 61 15 85 06/ 61 18 96 34 / 909 40 644

 

Bytte-bok-bibliotek

I husets 2. etg finner du vårt bibliotek. Her kan du ta med en bok og bytte mot en annen. Pga et stort antall bøker, er det ikke anledning til å levere fra seg bøker, uten å ta med seg hjem et tilsvarende antall.

Kontaktperson Eva Røste E-post eva_katta@hotmail.com

Telefon 918 52 066

 

 

Visjoner for Drengestua

Vi vil arbeide for at Drengestua skal bli det mest spennende kulturaktivitetshuset i Oppland – med høy kvalitet på virksomheten. Huset skal bli en «snakkis».

Hovedmål

Mot deltakere –

Økt trivsel og trygghet, samt beholde våre deltagere å få inn nye

Mot gjester –

Alle husets gjester skal vite hvilken virksomhet vi driver i huset

Mot kollegaer –

Skape et arbeidsmiljø vi alle kan være stolt av

 

 

_
_
_