Om oss

Innenfor våre dører kan du lese ferske aviser og tidsskrifter, møte venner for en prat eller bare slappe av med en kopp kaffe. Vårt mål er at Gjøvik bibliotek skal være et sted hvor alle trives. Vi er kommunens litteraturhus, og tilbyr mange ulike arrangementer for voksne og barn. Vi ønsker å formidle god litteratur, og har jevnlig utstillinger og egne hyller med boktips. På arrangementet Bok & twist serverer vi ferske bokanbefalinger. 

I 1. etasje finner du voksenavdelingen med skjønnlitteratur, faglitteratur, filmer, lydbøker og tidsskrifter. Her er også avdelingen med litteratur/informasjon for innvandrere: Ny i Norge, i tillegg til utenlandsk litteratur på flere språk. 

Vi har seks PC-er til bruk for publikum, og vi har selvfølgelig også gratis Wi-Fi så du kan bruke egen PC og nettbrett.

Vi har også en kopimaskin med skanner. Det koster 2,- pr. kopi og 10,- pr. skanning. Her er også et helt nytt mikrofilmapparat.

I 2. etasje finner du barneavdelingen, med bøker, lydbøker, film, musikk og spill for barn og ungdom. Her ligger også Popkult Gjøvik, som er et konsept for unge voksne med fantasy, tegneserier, spill og fagbøker med populær- og subkulturelle tema. Popkult Gjøvik har en egen hjemmeside som du finner herGrupperom og studieplasser finner du i også i 2. etasje.

Lokalhistorisk samling
Vi har en lokalhistorisk samling som eies av Oppland fylkesbibliotek. Her finner du lokalhistorisk materiale fra hele Oppland. Samlingen befinner seg i 2. etasje.

Billetter til kinoforestillinger og arrangementer kan du få kjøpt i skranken i 1. etasje.

 

_
_
_