Om oss

Innenfor våre dører kan du lese ferske aviser og tidsskrifter, møte venner for en prat eller bare slappe av med en kopp kaffe, innenfor gjeldende smittevern.

Vårt mål er at Gjøvik bibliotek skal være et sted hvor alle trives. Vi er kommunens litteraturhus, og tilbyr til vanlig mange ulike arrangementer for voksne og barn. Vi ønsker å formidle god litteratur, og har jevnlig utstillinger og egne hyller med boktips. På arrangementet Bok & twist serverer vi ferske bokanbefalinger. 

I 1. etasje finner du voksenavdelingen med skjønnlitteratur, faglitteratur, filmer, lydbøker og tidsskrifter. Her er også avdelingen med litteratur/informasjon for innvandrere: Ny i Norge, i tillegg til utenlandsk litteratur på flere språk. 

Vi har fire PC-er til bruk for publikum, og vi har selvfølgelig også gratis Wi-Fi så du kan bruke egen PC og nettbrett. Det er mulighet for utskrifter hos oss, 2 kr. per ark. 

I koronatiden har vi ikke lenger en kopimaskin/skanner ute i publikumsarealet. Vi har gjort en avtale med servicetorget i rådhuset (to skritt unna biblioteket) om at kopi og skan kan gjøres hos dem i deres åpningstid. På kveldstid gjør vi det hos oss. 

Vi kan tilby lesing av mikrofilm på et helt nytt mikrofilmapparat.

I 2. etasje finner du barneavdelingen, med bøker, lydbøker, film, musikk og spill for barn og ungdom. Her ligger også Popkult Gjøvik, som er et konsept for unge voksne med fantasy, tegneserier, spill og fagbøker med populær- og subkulturelle tema. Popkult Gjøvik har en egen hjemmeside som du finner herGrupperom og studieplasser finner du i også i 2. etasje.

Lokalhistorisk samling
Vi har en lokalhistorisk samling som eies av Oppland fylkesbibliotek. Her finner du lokalhistorisk materiale fra hele Oppland. Samlingen befinner seg i 2. etasje.

Billetter til kinoforestillinger og arrangementer kan du få kjøpt i skranken i 1. etasje.

 

_
_
_