Spilluka 2018

En hel uke med spillrelaterte aktiviteter!

Gjøvik bibliotek og litteraturhus arrangerer spilluke for fjerde år på rad!

Opprinnelig startet det med Nordisk spilldag, et initiativ satt i gang på bibliotek i hele Norden for å fremme spill som kulturuttrykk, samt å sette fokus på det positive med spilling. Videre ble det utvidet til en hel uke, noe som gir oss muligheten til å ha ulike arrangementer spredt utover, i stedet for alt komprimert på én dag.

Programmet for Spilluka 2018

Mandag 5. november kl. 14–16: Dansespill

Vi har premiere på PS4-spillet Just Dance 2019, og setter av lesesalen til dansespill denne ettermiddagen. Dette passer for barn fra 10 år, men voksne oppfordres også til å delta! Det du trenger for å delta på dansespillet, er en smarttelefon som du skal bruke som kontroller, og at du installerer gratisappen "Just Dance controller". Popkult-ansvarlig June danser med dere. Arrangementet er gratis.

Tirsdag 6. november kl. 13–18: Pokémondag

Tirsdagen er det Pokémondag, og vi får besøk av Gjøvik Pokémonklubb. Da blir det muligheter for å spille Pokémon trading card game, bytte kort, og vi oppfordrer alle med 3DS til å ta dem med seg for trading og battling. Dette blir gøy! I tillegg arrangeres det turnering med Super Smash Bros. Arrangementet er gratis.

Onsdag 7. november kl. 19.00: Foredrag: Spillavhengighet og spillets rolle i moderne familier

I dag vokser barna opp med digitale medier. Allerede fra de kan krabbe søker de mot nettbrett og telefon, og får fort egne preferanser. Når det gjelder unge mellom 9 og 18, viser de siste undersøkelsene at 96% av gutter og 64% av jentene spiller regelmessig, men er det en avhengighet, eller en intens interesse? WHO erklærte nylig spillavhengighet som en diagnose, men hvor mange gjelder dette? Hva kan man forvente av utvikling hos en storspiller? Og kan spill innarbeides som del av en sunn familiedynamikk?

Anders jobber til daglig som skolebibliotekar, og har ansvaret for formidlingen av spill til både ungdom og lærere. Han skrev sin bachelor om spillbruk, er far til en ung spiller, og har selv vært spiller i nærmere 30 år. I dette foredraget kombinerer han egne erfaringer med avhengighet og faglige perspektiv, for å kunne drøfte hvordan vi kan forholde oss til spill som familie i dag. Publikum presenteres for den seneste forskningen på spillbruk, og får være med å diskutere spillets plass i familiehverdagen. Grunntonen er preget av løsninger og inspirasjon. Det gjøres rom for private spørsmål på slutten om ønskelig.

Inngang kr. 100,– Billetter kan kjøpes her.

  

Torsdag 8. november kl. 10-14: Spillformidling – hva, hvorfor, hvordan? Kurs for bibliotekarer.

På kurset får du høre om de viktigste tingene et bibliotek bør vite om spill og spillere, sett fra et moderne bibliotekfaglig perspektiv. Vi ser på hvordan bibliotekene er tjent med å satse på spill, hvordan spillformidling kan forenes med andre satsingsområder og hvordan man kan bruke kunnskap om spill og spillere til å skape treffsikre tilbud.

Mer informasjon om kurset finner du her: https://www.oppland.no/Kalender/CalendarEvent.aspx?Id=2583&lang=1&MId1=13&cat=20

Kurset arrangeres i samarbeid med Oppland fylkesbibliotek.

Torsdag 8. november kl. 19.00: QUIZ på HUSET/NTNU

Secret Chest kommer til Huset og har laget en supervanskelig quiz med temaet spill/gaming. Dørene åpner kl 19.00, og quizzen starter 19.30. Premie til vinnerlaget!

Gratis inngang. 18 års aldersgrense.

Fredag 9. november kl. 14.30-Lørdag 10. november kl. 09.00: LAN med OppLANere!

Vi inviterer nok en gang til et mikroLAN på biblioteket. Denne gangen kommer OppLANere til oss og rigger seg til på LESESALEN fredag ettermiddag. Spilling fortsetter utover kvelden og natta, før nedrigg lørdag morgen. Lørdag er, som dere vet, DEN STORE SPILLDAGEN, så dere kan fortsatt være hos oss og prøve andre former for spill. 

Det er helt gratis å delta. Arrangementet er 100% rusfritt. Det er 18 årsgrense, og vi har plass til 12 deltakere. Førstemann til mølla.

Mer informasjon og påmelding får du ved å sende e-post til: opplanere@gmail.com.

Lørdag 10. november kl. 10–14: DEN STORE SPILLDAGEN

Lørdagen er biblioteket fylt med spillrelaterte arrangementer i begge etasjer: 

* Rocket League-turnering på Snekkerbua. Vi spiller 1x1-kamper til vi står igjen med 1 vinner. Påmelding via challonge, eller mellom kl. 10 og 11 på spilldagen. Turneringen starter kl. 11 og er ferdig ca. kl. 13.30

* Bjørnar viser frem Kill team, en variant av miniatyrfigurspillet Warhammer. Du kan enten se på eller forsøke å spille selv. I 1. etasje.

* Raufoss bridgeklubb viser hvordan man spiller bridge, for alle interesserte. I 1. etasje.

* Gjøvik buttonsmasher lager VR-moro på lesesalen: prøv deg på spill som Beat saber (guitar hero med lys sverd), Job simulator, Nvidia VR funhouse, Keep talking and nobody will explode og Space pirate trainer.

* Vi feirer 20 årsdagen til The Legend of Zelda: Ocarina of Time, og får bl.a. besøk av cosplayeren Tanzoir.

* Vi spiller Air Hockey

* Vi setter frem NES/SNES classic mini for litt moderne retrospilling

* Vi har nye brettspill dere kan spille

* Vi serverer cola og potetgull!

Outland Hamar sponser oss med premier til konkurransene denne dagen.

Alt er gratis hele dagen! Ta med ungene og spill! Ta med gjengen! Kom alene og finn nye venner ?

Lørdag 10. november kl. 15.00: Harry Potter-brettspill 

Vi åpner dørene igjen etter stengetid og inviterer alle over 15 år (ingen øvre aldersgrense) til å bli med på Harry Potter-brettspill, for å varme opp til den nye Fabeldyr-filmen som har premiere 14. november. 

Biblioteket har: Harry Potter Cluedo, Hogwarts Battle og Harry Potter Trivial Pursuit, og kanskje mer..? Ta gjerne med egne spill om du har, og det er ekstra stas om du er ikledd husfargen din.

Arrangementet er gratis.

_
_
_