Pegasus 2018

Glade barn og sprø tegninger på biblioteket om dagen

For sjette år på rad er Gjøvik så heldig å få besøk av barneprogrammet PEGASUS i forbindelse med Norsk litteraturfestival på Lillehammer. Som tidligere år blir to forfatterbesøk for barn lagt til Gjøvik, og skolene i Gjøvik har fått invitasjon til dette. 

I 2018 fikk elever i barneskolen mulighet til å komme til oss for å se på Jon Ewo, Line Halsnes og Arne Svingen.

 

Torsdag 31.05 kom 6. og 7. trinn fra Blomhaug skole til oss for å høre om den første boka om Lenny og Leo:

Leo og Lenny er tvillingbrødre. De er kreative, oppfinnsomme og lette å like. Men skolearbeid er definitivt ikke på toppen av prioriteringslista. Foreldrene deres er mose-forskere på internasjonalt toppnivå, og brødrene skal overta firmaet. Bekymret over karakterene, beslutter foreldrene å sende Leo og Lenny til en ny skole: Den fryktede Dressurskolen, hvor disiplin og pugging står i fokus. Men noe skurrer på Dressurskolen, alt er ikke helt som Leo og Lenny tror.

Elevene fikk møte forfatter Jon Ewo og bokens illustratør Line Halsnes, som leste fra boka, fortalte om hvordan de lagde boka, og de fikk også være med på å lage en ny karakter som kanskje, kanskje kan bli med i den neste boka i serien.

Jon Ewo er velkjent for oss som jobber med barne- og ungdomslitteratur. Har vunnet en rekke priser, inkludert Brageprisen, og har et langt forfatterskap. I tillegg til å ha jobbet som konsulent, redaktør, forfatter, frilanser og forlegger har han også være biblioteksjef. Ja! Jon Ewo er utdannet biblioteket. Veldig stas. Ewo fikk Riksmålsforbundets barne- og ungdomspris i 2014. Prisutdelingen foregikk hos oss.

Line Halsnes er nok mest kjent som illustratør, men er også forfatter. Blant annet har hun skrevet og illustrert bildeboka Godtegrisen, og hun kommer tilbake til oss i 2019 for å ha et opplegg rundt den!

  

Fredag 1. juni kom 1., 2. og 4. trinn fra Blomhaug skole for å høre Arne Svingen fortelle om Svingens gale verden, den kjempemorsomme humorserien han har skrevet for barn. Vet du hva som skjedde da Lise måtte fise? Eller hvordan det gikk med Espen Askeladd og Sydenkongen? Da er du nok godt kjent med disse bøkene. Svingen leste og fortalte fra denne spinnville serien. 

Arne Svingen er en av Norges mest populære barne- og ungdomsbokforfattere, med en lang rekke utgivelser bak seg. Hans produksjon spenner fra lettlest for barn til barne- og ungdomsromaner, og han har også skrevet flere voksenromaner. Bøkene hans er solgt til 17 land. Arne Svingen er en av de forfatterne som har turnert mest på skoler og biblioteker, og han var også hos oss så sent som i 2014, også den gangen i regi av Pegasus. 

 

 

*

Pegasus formidler litteratur til barn og unge gjennom hele av året i form av kurs og verksteder, konkurranser og aktiviteter, forfattermøter, prisutdelinger og tekstlesing. Pegasus-programmet holder høy kunstnerisk kvalitet og representerer bredde, både med hensyn til sjangre, språk og formidlingsform. Gjennom samarbeid med skoler og barnehager når Pegasus ut til et bredt publikum og presenterer etablerte og yngre forfatterne/illustratører side om side. 

_
_
_