Nordisk spilldag blir nordisk spilluke!

En hel uke med spillrelaterte arrangementer og foredrag.

Nordisk spilluke er en temauke om spill, spillkultur og spillere. I år feires denne uka fra 30.10 til 5.11.2017.

Formålet med spilluka er å få bibliotek og andre organisasjoner fra alle de nordiske landene til å fokusere på digitale spill og tradisjonelle spill som et medium i en uke i november. Målet er å fremme spillkunnskaper og en positiv spillkultur!

Mandag 30. oktober arrangerer vi PopkultLAN i samarbeid med OppLANerne. De rigger seg til ved åpning kl. 09.00 og så spiller vi sammen frem til stengetid (kl. 18.00) dagen etter. Det er påmelding på dette arrangementet, og vi har plass til maks 6 deltakere. Ansvarlig for ro, orden og rydding på dette LANet er Roger Bekk. Les mer her: https://opplanere.no/popkult-mini-lan/

Mandag 30. oktober kl. 14–18 rigger Thomas fra Gjøvik buttonsmashers opp Super Smash Bros og annen moro på lesesalen. Åpent for alle og helt gratis!

Mandag 30. oktober kl. 14–18 inviterer vi til Minecraft-crafts! Her kan du perle ulike figurer fra Minecraft, lage bokmerker med papir, saks og lim eller hekle en creeper (ta med nål og garn selv - dette er for viderekomne). 

Tirsdag 31. oktober kl. 14-18 arrangerer vi Fireside Gathering på lesesalen! Ta med egen pc/nettbrett/tlf og møt opp på biblioteket for en magisk kveld hvor du kan møte andre Hearthstone-interesserte. Det blir en liten turnering og masse god stemning.

Onsdag 1. november kl. 19.00 har vi et foredrag i samarbeid med NTNU. Simon McCallum, førsteamanuensis ved NTNU, snakker om VR gaming, hva studentene hans i spillprogrammering jobber med og VR spill som er under utvikling som en del av Bachelor i programmering (spill/applikasjoner). Han vil også diskutere fremtiden til bruk av VR/AR i spill. Gratis inngang.

Torsdag 2. november kl. 19.00 kommer LEVEL UP. Rune Fjeld Olsen og Karl-Martin Hognes drev Level up for VG TV i 9 sesonger fra 2011-2015, og hadde på det meste godt over 100.000 seere pr. episode. Etter at VG la ned sin spillsatsning har Level up fortsatt på YouTube, hvor de leverer spillanmeldelser, klassikerinnslag, nyheter, dueller og annen kos. Hvordan ser en spilljournalist ut i dag? Er det en utdøende nisje, eller kan den leve videre via andre kanaler enn massemediene? Hvorfor er spilljournalistikk så viktig?

Inngang kr. 50,–

Fredag 3. november kl. 18.00 har vi SPILL-QUIZ med Secret Chest. Secret Chest består (per dags dato) av seks spillentusiaster av det mannlige kjønn. Det som startet som en liten og enkel Youtube-kanal har nå vokst seg til en like liten og enkel nettside. De skriver om spillnyheter og anmeldelser i tillegg til å lage FETE quizzer. Her har du sjansen til å triumfere med din kunnskap om spill og konsoller. Maks 4 stk. pr. lag.

Inngang kr. 50,–

Lørdag 4. november er DEN STORE SPILLDAGEN mellom kl. 10.00 og 14.00. Velkommen til spilling i alle kroker av biblioteket!

* MJØSHAMMER viser frem miniatyrspillet Warhammer. De demonstrerer maling av figurer og vil også lære deg å spille om du har lyst til å prøve.

* FIFA-TURNERING på Snekkerbua ved OppLANerne. Vi spiller FIFA18 på Playstation 4. Påmelding mellom kl. 10 og 10.30. 

* RETROSPILL: vi setter opp en tjukkastv, saccosekker og NES/SNES

* BRETTSPILL: noe nytt, noen klassikere, noen 18+

* COLA og POTETGULL

NB! Med forbehold om endringer.

 

_
_
_