Filmbib

Se film gratis med lånekortet! Nå er den nye, norske strømmetjenesten Filmbib lansert. Filmbib lar deg se norske kort- og dokumentarfilmer gratis der du er.

Filmbib.no er en ny tjeneste som lar alle med nasjonalt lånekort muligheten til å se norske dokumentarer og kortfilmer direkte på PC/Mac og håndholdte enheter.

Gratis tilgang

Gratis tilgang til Filmbib.no får du via norske folkebibliotek og Nasjonalt Lånekort. Du logger på tjenesten med ditt lånekortnummer og PIN-kode. Filmbib er tilgjengelig i din nettleser på PC/Mac, og i applikasjoner for iOS og Android for dine håndholdte enheter. I tillegg til innloggingsdetaljer må du ha en norsk IP-adresse.

Hvilke filmer finner du i Filmbib?

I Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du vil finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. På lanseringsdato befinner det seg over 150 forskjellige filmer i basen, som vil øke med rundt 100 nye titler hvert år. 

Hva er Filmbib?

Filmbib er distribusjonsportalen for Innkjøpsordningen for kort- og dokumentarfilm. Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å gi et norske publikum tilgang til norsk kort- og dokumentarfilm via biblioteket.

 

_
_
_