Feriebiblioteket sommer 2019

Hjemme i sommerferien? Den siste uka før skolen starter igjen har vi ulike aktiviteter på biblioteket. Alt er gratis, støttet av Nasjonalbiblioteket.

Mandag 12. august kl. 10-14 er det Rocket League-turnering med Simen! Påmelding på biblioteket mellom kl. 9 og 10. Vi spiller 1x1-kamper til vi får 1 vinner. Nedre aldersgrense 8 år (også åpent for foreldre å delta). Rocket League er et bilspill som enkelt kan forklares som at man spiller fotball mens man kjører bil. Det er et spill som passer for hele familien, er enkelt å lære seg, men er kanskje mer vanskelig å bli supergod. 

***

Onsdag 14. august kl. 10-14 pynter vi boknett med tekstilmaling og -tusjer. Vi bruker potettrykk og eksperimenterer også med andre uttrykk. Det blir nok litt søl, så ta med deg klær du ikke er redd for. Denne aktiviteten passer for barn og kanskje spesielt for skolestartere som trenger egne boknett til fremtidige bibliotekbesøk! Det er lurt å være tidlig ute, siden vi har begrenset med plass.

***

Torsdag 15. august kl. 12.00 har vi et arrangement som passer best for barn fra 9-10 år, men som også vil fenge mange voksne, nemlig ASTRO SHOW!

Den 20. juli var det 50 år siden de første menneskene landet på Månen og satte de første fotavtrykkene på et annet himmellegeme. I forbindelse med jubileet for denne epokegjørende begivenheten, ønsker vi å se litt på den spektakulære utviklingen som er i ferd med å skje og som vil prege vår fremtid.

Opplev spennende exoplaneter, kolonisering av Solsystemet, romheiser, Solsystemets og Galaksens dramatiske fremtid. Hvilke muligheter finnes for intelligent liv og hvordan vil vi eventuelt kunne oppnå kontakt med fremmede sivilisasjoner?

Sci-fi-forfatter og vitenformidler Anne Mette Sannes og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard presenterer et multimedieshow med spektakulære bilder, filmer, animasjoner, lydeffekter og musikkvideoer. Bli med og opplev Universets mysterier!

***

Torsdag 15. august fra kl. 13 og frem til stengetid har vi spillkveld med Pokémon i fokus!

Pokémonklubb Gjøvik tar nok en gang turen til oss denne kvelden! Her kan du gjøre det meste som har med Pokémon å gjøre: Spille kort, bytte kort, se på kort, spille på DS eller Switch, eller møte andre som liker Pokemón. Det blir også en Smash-turnering denne kvelden og det er premie til vinnerne!

***

Torsdag 15. august kl. 12.00 er det også klart for sommerens siste rollespill-kurs! Kurset har stort sett vært fullt de siste gangene, men ta gjerne kontakt med Thomas på e-post (rollespill@popkult.no) for å høre om det er ledig plass. 

***

Fredag 16. august kl. 10-14 lager vi tryllestaver ved hjelp av spisepinner, limpistol og maling - ta med forkle eller skjorte så dere ikke søler på klærne deres. Limpistoler er veldig varme, så barn under 10 år må delta med en foresatt. Det er lurt å komme ved oppstart, da tryllestaven trenger litt tid på å tørke. Vi tar utgangspunkt i en tryllestav til hver. Dette er samme aktivitet som vi hadde på Harry Potter Book Night, for dere som gikk glipp av det da!

***

Håper vi får se mange glade besøkende denne uka! Har dere spørsmål om programmet, ta kontakt med June på e-post june@popkult.no

_
_
_