Boklek 2018 - Camilla Kuhn

Skjeletter og innvoller for årets skolestartere

Mandag 16. april og tirsdag 17. april arrangeres BOKLEK hos oss for femte år på rad. 

Boklek er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Oppland fylkesbibliotek og Hedmark fylkesbibliotek, og er støttet av Eidsiva og Gjensidigestiftelsen. Målet med prosjektet er å skape positive litteraturopplevelser for alle skolestartere i Hedmark og Oppland, og å vise at det er mange veier inn i boka.

Gjennom Boklek kan barna oppdage boka gjennom å lytte, tegne, dikte, fortelle og skape. Boklek ønsker å vise at det er mange veier inn i boka, og at barna skal kunne delta på egne premisser.

Alle barna som går siste året i barnehagen i Gjøvik har fått invitasjon av oss til å komme til bibliokteket og møte årets Boklek-forfatter Camilla Kuhn, en av Norges fremste illustratører og barnebokforfattere. Kuhn vokste opp på Rykkinn og Bærums Verk. Hun studerte to år ved Oslo tegne- og maleskole og siden grafisk design ved Central Saint Martins College of Art and Design  i London. Hun har særlig arbeidet med billedbøker og lettlestbøker for de aller ferskeste leserne, og bestreber seg på å lage bøker som selv om de er enkle, skal være litt uforutsigbare og veldig morsomme.

I Camilla Kuhns opplegg for skolestarterne er det det som er inne i kroppen som er i fokus. Hvordan ser skjelettet vårt ut? Hva er det som får hjertet vårt til å vokse, slik at vi blir glade? Vi får også høre fra boken Samira og skjelettene.  

  

_
_
_