7

Boklek 2017 - Svein Nyhus

Vi advarer mot latter og jubel i biblioteket tirsdag og onsdag!

For fjerde år på rad arrangeres BOKLEK for alle skolestartere i Oppland. Gjennom Boklek kan barna oppdage boka gjennom å lytte, tegne, dikte, fortelle og skape. Boklek ønsker å vise at det er mange veier inn i boka, og at barna skal kunne delta på egne premisser. Boklek er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Oppland fylkesbibliotek og alle de 26 folkebibliotekene i Oppland. Boklek er også støttet av Nasjonalbiblioteket. Målet med prosjektet er å skape positive litteraturopplevelser for alle skolestartere i fylket.

Årets forfatter er SVEIN NYHUS, som vil gjeste Gjøvik bibliotek og litteraturhus tirsdag 18. april og onsdag 19. april. Biblioteket fylles da med skolestartere fra hele Gjøvik-området, og det vil derfor være begrenset med stille leseplasser.

Svein Nyhus er en av Norges aller fremste illustratører og barnebokforfattere. Han er godt kjent for sitt samarbeid med forfatteren Gro Dahle, om flere allalderbøker med psykologiske og symbolske motiver. Flere av bøkene til Svein Nyhus formidler filosofisk og eksistensiell undring i et enkelt språk og med et utradisjonelt handlingsforløp. Under Boklek-turneen kommer Svein til å formidle sin bok «Jeg!». Det er en bildebok for små filosofer, som handler om det å være menneske.

_
_
_