Wither / Lauren Destefano

Popkult/dystopi

Wither / Lauren Destefano (The Chemical Gardens 1)

Andre verdenskrig har tilintetgjort alt unntatt Nord-Amerika. I et forsøk på å lage mennesker uten sykdommer og deformiteter skapes "the first generation", tilsynelatende perfekte. Deres barn og barnebarn lider derimot av et mystisk virus som tar livet av hunkjønn når de blir 20 år, og hankjønn når de blir 25. Det er en verden av veldig mange gamle fra første generasjon, og mange foreldreløse barn.

Rhine er 16 år gammel og foreldreløs. Hun og tvillingbroren bor alene og kjemper stadig for å stenge ute inntrengere som vil inn i huset deres om natten. Deres verden består i tillegg av gråkledde menn som lever av å kidnappe unge jenter for å selge dem til rike menn. Unge menn rekker gjerne å ha både to og tre koner før de selv dør, og vitenskapsmenn fra første generasjon er desperate etter å bekjempe viruset før menneskene dør ut, slik at det å produsere barn er en prioritet: de kan brukes til forskning.

Boken starter med at Rhine kidnappes for å bli en av tre nye koner til den unge, rike Linden, som er i ferd med å miste sin første kone til viruset. De bosettes i et enormt hus hvor de får det de kan ønske seg av klær og mat, men de har et veldig begrenset område de kan bevege seg på uten følge. Dette er det selvfølgelig en grunn til.

Nok en spennende fremtidsvisjon med en sterk, kvinnelig hovedrolle.

Dette er første bok i en trilogi, med Fever og Sever som oppfølgere.

Lese bøkene?

Av June Solberg

_
_
_