Gjøvik bibliotek og litteraturhus

Biblioteket er gratis og midt i byen!

Biblioteket ligger sentralt plassert i Gjøvik rådhus. Innenfor våre dører kan du lese ferske aviser og tidsskrifter, møte venner for en prat eller bare slappe av med en kopp kaffe. Vi har alt fra aktuelle og populære titler, til kjente og kjære klassikere, og spennende fagbøker for både barn og voksne. I tillegg til bøker har vi også filmer, musikk, språkkurs og lydbøker som du kan låne med deg hjem. 

Har vi ikke boka du leter etter hos oss, låner vi den inn til deg fra andre bibliotek.

Du kan koble deg opp mot verden via vårt trådløse nett. Vi har pc'er til bruk for publikum, og noen pc'er til utlån for bruk på biblioteket hvis du trenger det. Grupperom og studieplasser finner du i andre etasje hos oss.

Inngangsparti med jubileumsbannere

Barne-og ungdomsavdelingen 
Barneavdelingen ligger i 2. etg og har bøker, lydbøker, film, musikk og spill for barn. Her finner du også ungdomsbøker og tegneserier i vår egen "Ung+"avdeling. I 2015 åpner vi Popkult Gjøvik, et konsept for unge voksne med fantasy, tegneserier, spill og fagbøker med popkulær- og subkulturelle tema.

Vi har jevnlig arrangementer for barn 0-7 år, se egen arrangementskalender. 

Lokalhistorisk samling 
I 2. etg finner du lokalhistorisk samling som eies av Oppland fylkesbibliotek. Her finner du lokalhistorisk materiale fra hele Oppland. 

I 2. etasje har vi også utenlandsk litteratur, litteratur/informasjon for innvandrere: "Ny i Norge", lesesal og grupperom.

Vårt mål er at Gjøvik bibliotek skal være et sted hvor alle trives. Vi er kommunens litteraturhus, og tilbyr mange ulike arrangementer for voksne og barn. Vi ønsker å formidle god litteratur, og har jevnlig utstillinger og egne hyller med boktips. Vi har egen boktipsblogg der ansatte anbefaler bøker, og vi har tilbyr «Bok & Te», der vi serverer te, biscotti og bokanbefalinger.